Nunnauuni.cz
...

Mamo Solo-2 - Horní Bečva

Úvod /  Reference
Mamo Solo-2 - Horní Bečva

Stavěli jsme montovaný nízkoenergetický dům a potřebovali jsme kamna, která mají minimální výkon, aby zbytečně nanafukovaly a tím neškodily naší stavbě. Díky tomu jsme objevili stránku nunnauuni.cz, kde nás na první pohled zaujal model Mamo Solo-2, se zaoblenými rohy (jelikož tyto kamna máme umístěná u vstupu do obývacího pokoje a nechtěli jsme mít rohy "ostré"). Horní, spodní sokl a římsa pod pečící troubou dodává krbu jeho mohutnost a to se nám zamlouvalo, jelikož jsme trvali na tom, aby kamna byla dominantou obývacího pokoje spojený s kuchyňským koutem.

Rozhodovali jsme se ještě mezi menším modelem Hestia Solo, ketrý se dal nakonfigurovat ve stejném provedení, jako Mamo Solo-2, jelikož jsme nepotřebovali tak velkou akumulaci tepelné energie, protože kamna máme jako sekundární vytápění a také ten prostor co vytápí, by stačily kamna i z první tepelné kategorie (akumulace do 40 kWh), ale jak už jsem zmínil, trvali jsme na tom, mít kamna jako dominantu místnosti, takže to stejně vyhrála kamna Mamo Solo-2, která se nám líbila od úplného začátku. 

Měli jsme trochu obavy, abychom nemívali v místnosti přetopeno, ale obchodní zástupce pan Fajmon nás ujišťoval v tom, že kamna budou sálat teplo do prostoru v závislosti na teplotě interiéru. Když tedy máme v místnosti kolem 24 °C kamna si akumulovanou energii drží v sobě a naopak. Funguje to naprosto dokonale a i když kamna pořádně roztopíme, okna otvírat nemusíme a topit v krbu po dobu dvou dnů také ne. Jsou to naprosto dokonalá krbová kamna do těchto staveb. Navíc troubu používáme od ohřívání jídel až po pečení. Všechny pokrmy z této trouby chutnají jinak, než když je připravujete v elektrické troubě. Přes noc tam hodíme naložené vepřové žebírka a ráno si je můžu dát k snídani :) 

V dnešní době, kdy se staví RD, které mají minimální tepelné ztráty, mohu vřele doporučit tyto akumulační mastkové krby, které pomalu uvolňují tepelnou energii do místnosti. Kamna na nás působí pozitivně a stále nás nutí vymýšlet nové a nové pokrmy, které zkoušíme v troubě upéct.


Fotogalerie